Veel mensen doen het niet maar er zijn stiekem ook wel wat mensen die het wel doen. Bijvoorbeeld bij een appel is het heel normaal om de schil op te eten. Maar kan je ook de schil van een kiwi of meloen opeten? Veel zeggen dat de schil gezonder is maar veel vinden het ook maar vies om het op te eten.
Kan het wel of niet?
Op social media komen er steeds meer tips voorbij om voedsel verspilling tegen te gaan waaronder ook het opeten van de schil van je fruit. Toch is het niet bij al het fruit zo verstandig om te eten. Een appel of peer kan je handig zo opeten.
Ze raden namelijk af om de schil van bananen of kiwi’s niet op te eten. De reden? Er kunnen vaak resten van bestrijdingsmiddelen op zitten. Op appels, peren en druiven zitten er al minder bestrijdingsmiddelen op omdat we er vanuit gaan dat we dat zo opeten met schil. Bij de rest van het fruit gaan we daar niet vanuit. Een keer een kiwi eten met schil kan echt geen kwaad maar dit altijd doen is zeker niet goed.
Maar dan heb je nog de biologische soorten. Deze worden vaak met natuurlijke bestrijdingsmiddelen bespoten. Dit fruit kan je daarom vaak wel volledig opeten.
Gezonder met schil?
Wat je altijd hoort dat met schil gezonder is, klopt ook zeker! De vezels zitten vaak in de schil of er net onder. Dus het is zeker niet gek dat je de schil wil opeten. Toch moet je wel uit kijken met bepaalde schillen.
Zoals: passievrucht, mango, banaan, avocado en ananas. Deze schillen zijn vaak wat stroever, bitter, niet goed verteerbaar en hebben bestrijdingsmiddelen op de schil zitten.
Wil je toch wat vaker fruit met schil eten? Bekijk hier wat allemaal mogelijk is.